life coach Kickan

Vind jouw shortcut naar je intuïtie met deze oefening

 Je hebt het vast al eens gemerkt. Hoe intelligent je ook bent, met je hoofd keuzes maken of twijfels oplossen, leidt zeker niet altijd tot een antwoord dat rust geeft. Vaak blijf je malen. Steeds bedenk je weer nieuwe argumenten voor of tegen, en herhaal je de beren op de weg. 


Je intuïtie geeft je een veel helderder antwoord. Als je tenminste lang genoeg stil staat om er naar te luisteren…… 


Maar ja, hoe doe je dat? Als je hoofd eenmaal razend op gang is, is het moeilijk om dat 1-2-3 te pauzeren. En hoe meer vermoeid of gestrest je bent, hoe meer je geneigd bent om juist níet naar je lichaam te luisteren. 


Dan is een shortcut wel heel fijn. Woorden kunnen deze directe verbinding met jouw intuïtie vormen. Met deze oefening vind je jouw 3 intuïtie-woorden. 

Hoe mijn intuïtie-woorden mij helpen meer ruimte in mijn hoofd te creëren

 In mijn geval zijn mijn intuïtie-woorden: levendig, natuurlijk en verbonden.


Elk van die woorden trekt mij regelrecht naar binnen en zorgt voor een heel duidelijk gevoel. Levendig staat voor mij onder meer voor speels, voor afwisselend, voor avontuurlijk, gepassioneerd, licht, actief. Dit vind ik heel belangrijk in mijn leven én in mijn werk.


Als ik me druk maak, helpt het mij om mijn intuitie-woorden voor me te halen en me af te vragen of dat waar ik me zo druk over maakt, bijdraagt aan hoe ik me écht wil voelen. Het helpt me om een antwoord te vinden waar ik niet over ga malen, omdat het gebaseerd is op een voor mij essentieel gevoel.  

Deze stappen helpen om jouw shortcuts naar je intuïtie te vinden

 

1. Stel jezelf de vraag: Hoe wil ik mij voelen in mijn leven en in mijn werk?

Het is een heel eenvoudige vraag. Hiet is niet een vraag die je zo maar even beantwoord. Maar als je het antwoord vindt, is het een direct een shortcut naar jouw essentie. Waar het voor jou om draait. 

Probeer het antwoord op deze vraag niet met je hoofd te bedenken. Het helpt om bij de vraag stil te staan op een moment waarop je alle ruimte hebt voor jezelf. Tijdens een meditatie, een wandeling of na een rustige yogales. Ik heb ook een mooie audio-oefening gecreëerd die je helpt om naar binnen te keren en op deze vraag af te stemmen. Laat me hier weten als je deze audio-oefening wil ontvangen

2. Maak dat gevoel helderder voor jezelf door het te verwoorden. Ga flowschrijven (minimaal 10 minuten schrijven zonder na te denken over wat je schrijft, het gewoon laten gebeuren) of verwoord je gevoel hardop op je dictafoonapp.

3. Bekijk wat je hebt geschreven of beluister wat je hebt ingesproken en spot de woorden die je vaker hoort terugkomen en waar het echt om draait. Welke woorden zouden het gevoel kunnen omschrijven? Als je meer inspiratie wil qua woorden, bekijk dan eens de lijst met intuïtie-woorden hieronder. Kies 3 woorden. Deze lijst is zeker niet volledig, dus gebruik vooral je eigen woorden als die beter passen. 

4. Schrijf jouw 3 woorden op op en hang ze op een plek waar je ze regelmatig ziet. Test een week uit of de woorden bij je kloppen, door er elke dag even bij stil te staan. Misschien staat er een woord bij dat wel klopt het gevoel, maar klopt de formulering niet helemaal. Zo betekenen verbinding en connectie hetzelfde, maar kan het goed dat  één van de woorden veel sterker bij je resoneert. Of misschien heb je twee woorden gekozen die eigenlijk vrij dicht bij elkaar liggen. Dan kan het helpen om die samen te nemen en nog een ander woord erbij te nemen. Zo kun je gaan spelen tot je die woorden hebt ontdekt die jou een week later nog steeds helemaal blij maken. 

5. Kijk er naar. Hang ze op, zet ze op je beginscherm, wat voor jou werkt. Maar maak het jezelf makkelijk om deze shortcuts top of mind te houden. Zodat ze je ook kunnen ondersteunen. 

schrijf coach

Inspiratie voor intuïtie-woorden

Aandachtig

Aantrekkelijk

Aligned

Authentiek

Avontuurlijk

Betoverd

Bewust

Blij

Briljant

Dankbaar

Dapper

Doelgericht

Dynamisch

Echt

Eerlijk

Elegant

Energiek

Enthousiast

Evenwichtig

Fantastisch

Fris

Gefascineerd

Gefocust

Geïnspireerd

Geïnteresseerd

Gekoesterd

Gelukkig

Gemakkelijk

Geprikkeld

Gevoed

Gezien

Gezond

Grenzeloos

Grounded

Harmonieus

Hartstochtelijk

Heel

Helder

Hoopvol

In de flow

Integer

Kalm

Krachtig

Kwetsbaar

Levendig

Licht

Liefdevol

Magisch

Magnetisch

Mannelijk

Mindful

Moedig

Natuurlijk

Nieuwsgierig

Nuttig

Onbevangen

Ondersteund

Ontroerd

Ontspannen

Open

Oprecht

Optimistisch

Plezierig

Positief

Puur

Rijk

Romantisch

Rustig

Sensueel

Spannend

Speels

Spiritueel

Spontaan

Sterk

Stijlvol

Stil

Thuis

Trots

Uniek

Vastberaden

Veilig

Verbonden

Verlangend

Verliefd

Vervuld

Verwachtingsvol

Verwonderd

Voldaan

Vooruitziend

Vredig

Vriendelijk

Vrij

Vrijgevig

Vrolijk

Vrouwelijk

Vurig

Waardevol

Warm

Zeker

Als je de shortcuts wil versterken (verdiepingsoefening) 


Om de shortcuts super krachtig te maken, helpt het om de wereld die de woorden op kan roepen verder in te kleuren. Neem de tijd om per woord de volgende vragen te beantwoorden. 

  • Wat betekent dit woord precies voor jou?
  • Welk effect heeft dit woord op je lichaam?
  • Voel je druk bij dit woord? Heb je het gevoel dat je jezelf moet bewijzen? (Wees eerlijk. Als het druk oplevert, is het geen helpende shortcut naar je intuïtie. Dan is dit niet het juiste woord voor jou.)
  • Kan je dit verlangen zelf invullen of ben je hiervoor afhankelijk van anderen? (Kies een woord waarvoor je niet afhankelijk bent van anderen.)

Ontdek nog meer verdieping en uitwisseling in de zuurstofsessie ‘Ontdek jouw shortcuts naar je intuïtie’. Zet je alvast op de wachtlijst. Na de lockdown prik ik een datum, en dan laat ik je dit weten.  

Ben je benieuwd wat coaching voor jou kan doen?
Mail of bel me gerust op mail@kickan.nl | 06 47132014

Ben je benieuwd wat coaching voor jou kan doen?
Mail of bel me gerust op mail@kickan.nl | 06 47132014

Kickan | coaching, KvK 69978158,  BTW NL001729161B13

InstagramLinkedIn
Ontvang de nieuwsbrief

Kickan | coaching - KvK 69978158 - BTW NL001729161B13