FAQ's

Staat jouw FAQ er niet bij? Mail me gerust jouw vraag.

Ik heb niet echt een groot probleem, wat heb ik dan aan coaching?

Geld en tijd vrijmaken voor een coachingstraject voelt al snel overdreven. Ja, je zou je wel een minder vol hoofd willen, maar het voelt niet alsof je een groot probleem hebt.

Toch is het altijd waardevol is om jezelf nog beter te leren kennen. Meer zelfkennis helpt je om je lichter te voelen en biedt een stevige basis om je zelfvertrouwen te versterken.

Het is voor iedereen moeilijk om zichzelf neutraal te bekijken. We hebben allemaal blinde vlekken: vastgeroeste ideeën die we ervaren als vaststaande feiten die ‘nou eenmaal bij ons horen’.

Maar deze blinde vlekken liggen vaak aan de basis aan onze minder charmante eigenschappen en kunnen ook zorgen voor druk of onzekerheid.

Een coach houdt je een spiegel voor zodat je die kanten van jezelf ziet, waar je zelf niet altijd bewust van bent. In die spiegel zie je helderder wat jou bijzonder maakt, je talenten, kwaliteiten en waarden.

En je ziet ook wat je doet wat je doet en wat je niet helpt om te leven zoals je het liefst zou willen, of dat nou meer ontspannen is of lichter, creatiever of avontuurlijker.

En je weet het kennis = macht. Dus door je bewust te zijn van andere kanten van jezelf en wat jou triggert, kun je er ook bewust anders mee omgaan.

Dat zijn geen tools die voor iedereen hetzelfde zijn. Het is super belangrijk dat ze helemaal kloppen bij jou. Alleen dan lukt het om ze vol te houden en om ze echt in je systeem te krijgen. Een persoonlijk coachprogramma is daarom het meest waardevol.

En het mooie van coaching is dat je die blinde vlek daarna voor altijd kent. Een coach kan jou iets laten zien, waar je voor altijd iets aan hebt.

 

Welke onderwerpen zijn geschikt voor coaching?

Jij brengt een vraag of probleem in over jouw persoonlijke en/of professionele ontwikkeling. 

Overweeg je een carrièremove, maar weet je niet goed wat? Heb je het gevoel dat je richting burn-out gaat en wil je meer rust ervaren? Je leven inrichten naar wat jij belangrijk vindt? Eindelijk die stap durven zetten die je steeds voor je uitschuift?

Dit zijn enkele voorbeelden van vragen die ik in mijn praktijk tegenkom. En nog veel meer vragen zijn geschikt voor coaching, bekijk eens of je vraag hier tussenstaat.  

 

Hoe ziet een coachingstraject eruit?

In een intakegesprek schets jij jouw situatie en vraag. In de sessies werk je per keer aan een thema dat samenhangt met jouw vraag. Aan het eind van elke sessie heb je praktische acties geformuleerd waarmee je zelf aan de slag gaat, vaak aangevuld met huiswerkopdrachten.

Gemiddeld duurt een persoonlijk traject 7 coachingssessies. Maar dat is afhankelijk van jouw vraag en van wat jij wil. Na het vrijblijvende intakegesprek kan ik dat beter beoordelen en kan ik een voorstel maken.

 

Kan ik ook bij Kickan terecht met een loopbaanvraag?

Ja, dat kan. In een loopbaantraject onderzoek je in wat voor werkomgeving jouw talenten en voorkeuren het beste tot hun recht komen. Ik zal ook veel aandacht besteden aan zelfkennis en zelfontwikkeling. Je neemt immers jouw waarden, kwaliteiten en valkuilen ook mee naar je werk. ;-) Hier vind je voorbeelden van loopbaanvragen


Wordt coaching vergoed?

Coaching wordt niet vergoed door zorgverzekeraars. Wel zijn er bij werkgevers vaak mogelijkheden binnen het opleidings-/ontwikkelbudget en kunnen ondernemers de kosten vaak aftrekken (overleg even met je boekhouder).

 

Kickan-8 lowres

"Het coachingstraject was voor mij echt een eyeopener. De opgedane zelfkennis biedt mij kansen en mogelijkheden me te blijven ontwikkelen."
-  vrouw, 31 jaar

Ben je benieuwd wat coaching voor jou kan doen?
Mail of bel me gerust op mail@kickan.nl | 06 47132014

Ben je benieuwd wat coaching voor jou kan doen?
Mail of bel me gerust op mail@kickan.nl | 06 47132014

Instagram | FacebookLinkedIn 

Ja, ik wil mails van Kickan over persoonlijke ontwikkeling

Kickan | coaching, KvK 69978158,  BTW NL001729161B13

InstagramLinkedIn
Ontvang de nieuwsbrief

Kickan | coaching - KvK 69978158 - BTW NL001729161B13