Ik ben Kickan Schipper. Ik ben nieuwsgierig en eigenzinnig en een enorme cultuurliefhebber. Ik vertaal graag inhoud naar stijlvolle communicatie en programmering.

Ik ben Kickan Schipper. Ik ben nieuwsgierig en eigenzinnig en een enorme cultuurliefhebber. Ik vertaal graag inhoud naar stijlvolle communicatie en programmering.

Marketingcommunicatiespecialist

Ik heb tien jaar ervaring als marketingcommunicatiespecialist in de cultuurscene. Ik werkte onder meer bij de Rijksakademie van beeldende kunsten , Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond en communicatiebureau De MediaVilla. Op projectbasis werkte ik met veel partners samen zoals Unseen, Foam, Stedelijk Museum, FIBER, Amsterdam Marketing, Grenzeloos Geluid, Fotomuseum Antwerpen, Stichting Jheronimus Bosch 500, ARTtube, FASHIONCLASH, Grachtenfestival, Museum van Loon en KNAW/Akademie van Kunsten. Meer op LinkedIn.

Brede culturele achtergrond

Tijdens mijn studies Kunstgeschiedenis en Media en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam onderzocht ik mijn fascinatie voor kunst en cultuur, van ‘hoog’ naar ‘laag’. Ik laat mij graag inspireren door schoonheid en bijzondere verhalen en bezoek veel: ik ben goed op de hoogte van beeldende kunst, theater en film en luister graag podcasts. Ook bezoek ik vaak dans en muziek en voel ik me thuis in literatuur.

foto: Tomek Dersu Aaron

_2017-09-09_Kickan-Portret_Tomek-Dersu-Aaron_036

“Naast een goed gevoel voor humor en relativeringsvermogen houdt ze je continu scherp en zet ze je aan het denken: analytisch, strategisch en een sterke focus op inhoud en consistente doorvertaling naar concept.“ 

– Jeske Kapitein, destijds projectmanager bij De MediaVilla, nu manager corporate communicatie bij Hema

Contact

Kickan Schipper
06 47 13 20 14

Koffie? Bel 06 47 13 20 14